
IMPORTANT
Apel la solidaritate - #stopthewar
Dragi colegi, stimați profesori,
Din păcate, după cum ați văzut și voi, în ultimele zile ne confruntăm cu o situație extrem de dificilă, despre care sunt sigur că nimeni nu și-a dorit să o trăiască. Vorbim despre un război al Rusiei împotriva Ucrainei. Deși aveam deja o situație critică din punct de vedere sanitar la nivel mondial, iată că situația s-a agravat pentru vecinii noștri.
Femei cu copii mici sau chiar însărcinate fug unde văd cu ochii de pericol. Situația nu este una în care se pot face glume, este una cu adevărat gravă. În ultimele ședințe guvernamentale, s-a stabilit faptul că România va primi refugiați ucraineni pe teritoriul său.
În acest context, persoanele afectate de acest război au nevoie de ajutorul nostru, iar prin ajutorul nostru, mă refer la al tuturor. În afară de empatie, acești oameni au nevoie de alimente, de haine și bineînțeles, o casă. Asociația Accept și-a deschis porțile pentru donații - alimente neperisabile, haine, produse de îngrijire personală și orice altceva ce considerați că ar fi de folos. Donațiile vor fi strânse la sediul asociației, situat pe strada Lirei numărul 10, sectorul 1, București. Dacă nu puteți ajuta cu o donație, ne-ar ajuta enorm să distribuiți acest mesaj astfel încât să ajungă la cât mai multă lume.
Vă mulțumesc mult pentru înțelegere!
Mar Gilbert Andrei - Team Leader 9E-CTALP

Cursurile revin în regim fizic
Începând cu 14 Februarie, elevii vor reveni la liceu în mod fizic.
Cursurile se desfășoară în regim de la distanță
În conformitate cu regulamentul comun dintre Ministerul Educației Naționale și Ministerul Sănătății, anunțăm colectivul clasei a IX-a E că în săptămâna 7-12 Februarie, cursurile se vor desfășura online, prin platforma Google Classroom.
Vă reamintim că orarul se menține valabil și în online, la fel și intervalele orare pentru desfășurarea cursurilor precum și prezența obligatorie și regulamentul privind absentarea de la cursuri.
Elevii care au fost contacți direcți ai celor infectați sunt rugați să se autoizoleze la domiciliu.
Vă mulțumim!
Mar Gilbert-Andrei,
Team Leader 9E-CTALP și Președinte CȘE
Cursurile din 4 Februarie 2022
Din motive ce țin de mobilitatea elevilor în contextul pandemic, cursurile din data de Vineri, 4 Februarie 2022, se vor desfășura în format pentru toți elevii clasei.
De asemenea, anunțăm că toți elevii care au avut contact cu cei confirmați pozitiv la testele PCR trebuie să se carantineze la domiciliu cinci zile și să se testeze regulat (în a treia, a cincea și a șaptea zi de la contact). În cazul în care unul dintre teste este pozitiv, contactați urgent DSPB (Direcția de Sănătate Publică București) pentru a vă programa la un test PCR.
În această perioadă, în care ne confruntăm cu un nou val pandemic, implicit o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19, vă recomandăm să reduceți deplasările și să vă deplasați numai în situații de strictă necesitate, respectând întocmai regulile de distanțare fizică și evitând deplasarea cu mijloace de transport în comun supraaglomerate.
Vă reamintim că simptomele generale ale infecției sunt în continuare stare febrilă (temperatură ridicată), dureri de cap, dureri musculare și oboseală, iar în contextul noii tulpini, inclusiv o creștere nesemnificativă a temperaturii (de exemplu, 37.6).
Informați-vă cu privire la situația pandemică numai din surse oficiale. Găsiți în pagina ”Situația pandemică” din site-ul clasei date actualizate la zi din surse oficiale. Mulțumim pentru înțelegere!
Mar Gilbert-Andrei,
Team Leader 9E-CTALP și Președinte CȘE
Informații cu privire la situațiile școlare
Art. 75. -
(1) Situaţia şcolară a elevilor, cu excepţia celor declaraţi "amânat semestrial" sau "amânat anual", se încheie la sfârşitul fiecărui semestru şi al anului şcolar.
(2) După încheierea situaţiei şcolare semestriale, dirigintele elaborează raportul asupra situaţiei şcolare şi comportamentale a elevilor şi îl prezintă consiliului profesoral.
Art. 76. -
(1) Media semestrială se consideră legal constituită dacă se calculează din numărul de note prevăzut în prezentele instrucţiuni.
(2) La disciplinele de studiu la care se susţine teză, media semestrială, Ms, se calculează astfel: MS = (3M+T)/4, în care M reprezintă media de evaluare periodică, iar T reprezintă nota obţinută la teză. Nota astfel obţinută se rotunjeşte la cel mai apropiat întreg, iar la 50 de sutimi rotunjirea se face în favoarea elevului.
(3) Media de evaluare periodică este media aritmetică a notelor înscrise în catalog, fără teză, calculată cu două zecimale exacte, fără rotunjire.
(4) La disciplinele de studiu fără teză, media semestrială se calculează prin rotunjirea mediei de evaluare periodică la numărul întreg cel mai apropiat. La 50 de sutimi rotunjirea se face în favoarea elevului.
(5) Media anuală la fiecare disciplină se calculează ca medie aritmetică fără rotunjire a celor două medii semestriale, cu două zecimale exacte.
(6) Media anuală generală se calculează ca medie aritmetică fără rotunjire a mediilor anuale de la toate disciplinele.
Art. 77. -
Mediile semestriale şi anuale la fiecare disciplină de studiu se consemnează în catalog de cadrul didactic care a predat disciplina respectivă, iar mediile la purtare se consemnează de către diriginţi.
Art. 78. -
Sunt declaraţi "promovat" elevii care, la sfârşitul anului şcolar, obţin la fiecare disciplină de studiu cel puţin media anuală 5,00 şi la purtare cel puţin media anuală 6,00.
Art. 79. -
(1) Sunt declaraţi "amânat semestrial" sau "amânat anual", elevii cărora nu li se poate definitiva situaţia şcolară, la una sau mai multe discipline de studiu, din cauză că au absentat la cel puţin 50% din numărul de ore prevăzut într-un semestru la acele discipline.
(2) Încheierea situaţiei şcolare a elevilor amânaţi pe semestrul întâi se face în primele 4 săptămâni de la revenirea acestora la şcoală.
(3) Încheierea situaţiei şcolare a elevilor amânaţi pe semestrul al doilea sau amânaţi anual se face într-o perioadă stabilită de directorul unității de învățământ, înaintea sesiunii de corigenţe, astfel încât elevii amânaţi care nu promovează să se poată prezenta în sesiunea de corigenţe.
(4) Elevii declaraţi "amânat semestrial" sunt examinaţi numai din materia semestrului respectiv.
(5) Elevii declaraţi "amânat anual" sunt examinaţi din materia studiată pe parcursul întregului an şcolar.
(6) Media anuală la disciplina Educaţie fizică a elevilor care au fost scutiţi de efort fizic pe un semestru din motive medicale se poate încheia şi cu media de pe celălalt semestru.
(7) Elevilor care sunt scutiţi de efort fizic din motive medicale pe o perioadă mai mare de un semestru şi care, din aceleaşi motive, nu pot fi examinaţi în perioada prevăzută pentru încheierea situaţiei şcolare a elevilor amânaţi, nu li se încheie media anuală la disciplina Educaţie fizică, iar media anuală generală se încheie fără a se lua în calcul această disciplină.
Art. 80. -
(1) Sunt declaraţi "corigent" elevii care obţin medii anuale sub 5,00 la cel mult două discipline de studiu şi elevii amânaţi care nu promovează examenul de încheiere a situaţiei şcolare la cel mult două discipline de studiu.
(2) Pentru elevii corigenţi se organizează o sesiune de examene într-o perioadă stabilită de Ministerul Educaţiei Naţionale.
(3) Elevii corigenţi sunt examinaţi din materia studiată pe parcursul întregului an şcolar.
Art. 81. -
(1) Sunt declaraţi "repetent":
a) elevii care obţin la mai mult de două discipline media anuală sub 5,00;
b) elevii care obţin la purtare media anuală sub 6,00;
c) elevii corigenţi care nu se prezintă la examenele de corigenţă pentru fiecare disciplină la care au fost declaraţi "corigent" sau nu promovează toate aceste examene;
d) elevii amânaţi care nu se prezintă în sesiunea de încheiere a situaţiei şcolare, la cel puţin o disciplină.
Art. 83. -
(1) Situaţia şcolară a elevilor, pe clase, se validează de către consiliul profesoral în şedinţele semestriale şi anuale de încheiere a cursurilor şi se consemnează în procesul-verbal, menţionându-se numele elevilor cu nota scăzută la purtare, promovaţi, corigenţi, repetenţi, amânaţi, exmatriculaţi sau necorespunzători pentru profilul militar.
(2) Situaţia şcolară a elevilor se comunică părinţilor/reprezentanţilor legali, în scris, de către diriginte, în cel mult 10 zile de la încheierea fiecărui semestru/an şcolar.
Proiectul SMART CLASSROOM by Globalworth
De luni, 6 Decembrie 2021, clasa a IX-a E a intrat într-un proces de modernizare și dotare cu echipamente moderne. Am dotat sala cu o lampă pentru videoproiector, ca acesta să fie funcțional, avem creion pentru tabla inteligentă, internet wireless în clasă, două PC-uri funcționale conectate la rețeaua WiFi.
Am implementat un sistem informatic pentru evidența prezenței la clasă și a testelor COVID, astfel încât învățământul să se desfășoare în siguranță.
Tot în contextul pandemic, toate locurile sunt semnalizate: sigla roșie este aplicată pe un loc care nu corespunde cerințelor de distanțare. Sigla normală, cu nuanță maronie, este prezentă pe locurile în care elevii pot sta în siguranță. Planificarea clasei - o oglindă a sălii, cu codificarea locurilor este afișată pe catedră. În fiecare zi, se completează fișa cu elevii prezenți și locul pe care îl ocupă. Astfel, profesorii pot vedea cu ușurință în ce bancă se află elevii și absenții din ziua respectivă. Tot în contextul pandemic au fost afișate și postere informative cu privire la metode de prevenire a infecției cu COVID.
De miercuri, 8 Decembrie, tabla interactivă a fost transformată într-un panou interactiv. Elevii și profesorii au la dispoziție pe acesta informații despre orele de curs, testele din ziua respectivă, calitatea aerului din sală și prognoza meteo din ziua aceea.
Astfel, am dat startul unui proces continuu de modernizare a clasei. Vă mulțumim pentru participare!
Efectuarea testelor COVID-19
În data de vineri, 3 Decembrie 2021, toți elevii au primit un pachet ce conține două teste pentru COVID19, ce urmează a fi folosite în zilele de luni și joi. Acest lucru se va repeta în fiecare săptămână. Testele vor fi prelucrate de către elevi, prin salivă, pe nemâncate, de dimineața.
Vă atașăm mai jos un tutorial pentru folosirea acestor teste:
Dăm startul unei modernizări constante!
Începând de Luni, 6 Decembrie, clasa a IX-a E va avea noi elemente de signalistică: avertizare pentru locurile ce trebuie lăsate libere în contextul pandemic, oglinda clasei, orarul în format A2, recomandări privind combaterea pandemiei COVID-19, acces rapid către platforma digitală a clasei, locurile vor fi semnalizate prin coduri.
Poate aceste detalii nu înseamnă foarte mult la prima vedere. Însă sunt importante. Fără contribuția noastră, a elevilor, nu se va schiba nimic. Nemulțumirile pot fi rezolvate, în măsura posibilităților, chiar de noi, cei care sesizăm inconveniențele. Signalistica dezvoltată contribuie la un spațiu mai organizat, dar și mai prietenos.
Vă invităm pe adresa de Mail a platformei, 9e-ctalp@gmail.com , să ne spuneți ce am putea schimba. Orice idee ne este de folos! Vă mulțumim!
Minivacanța de 1 Decembrie
Din punct de vedere legal, zilele de 30 Noiembrie (Sfântul Andrei) respectiv 1 Decembrie (Ziua Națională a României) sunt considerate sărbători legale, deci libere.
În cadrul unor ședințe dintre Ministerul Muncii și Ministerul Educației Naționale, s-a discutat despre marcarea zilei de Luni, 29 Noiembrie, drept liberă. Până azi, 25 Noiembrie 2021, nu există documente oficiale care să ateste dacă această zi este liberă sau nu. Odată ce va exista o decizie oficială, vă vom anunța aici, atașând documentul!
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Legislația în vigoare privind absențele; Structura actualizată a anului școlar 2021-2022
Extras din ordinul nr. 5.549/05.11.2021 privind structura anului școlar 2021-2022:
I. Semestrul I (13 septembrie 2021 - 14 ianuarie 2022), structurat astfel:
- [Cursuri] 13 septembrie 2021 - 22 octombrie 2021.
- [Vacanță] 23 octombrie - 7 noiembrie 2021: elevii din învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal.
- [Cursuri] 8 noiembrie 2021 - 23 decembrie 2021: cursurile se reiau și se desfășoară potrivit măsurilor de ordin sanitar prevăzute aici.
- [Vacanță] 24 decembrie 2021 - 2 ianuarie 2022: vacanța de iarnă pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal.
- [Vacanță] 24 decembrie 2021 - 6 ianuarie 2022: vacanța de iarnă pentru clasele din învățământul preșcolar și primar.
- [Cursuri] 3 - 14 ianuarie 2022 (clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal)
- [Cursuri] 10 - 14 ianuarie 2022 (clasele din învățământul preșcolar și primar).
II. Semestrul al II-lea (17 ianuarie 2022 - 10 iunie 2022)
- [Cursuri] 17 ianuarie 2022 - 14 aprilie 2022
- [Vacanța de primăvară] 15 aprilie 2022 - 1 mai 2022
- [Cursuri] 2 mai 2022 - 10 iunie 2022
- [Vacanța de vară] 11 iunie 2022 - până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 - 2023.
În situația suspendării cursurilor conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), măsurile privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al școlii nu se dispun pe durata vacanțelor școlare.
Absențele și motivarea lor:
Elevii pot avea până la 15 absențe nemotivate. După atingerea limitei de 15, elevii riscă scăderea notei la purtare în cazul în care nu aduc documente pentru motivarea absențelor. Documentele pot fi scutiri medicale, scutiri din diferite structuri pentru activități (consilii ale elevilor, olimpiade, concursuri), sau scutiri realizate de către părinți. Scutirile de la părinți pot motiva maxim 20 de absențe, și trebuie să conțină următoarele câmpuri:
-Numele părintelui care completează scutirea
-Numele elevului pentru care este completată
-Clasa, de la Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice Ion Socolescu
-Data și semnătura.
IMPORTANT! Scutirile se pot prezenta în termen de cel mult 7 zile de la revenirea la cursuri a elevului! Acestea vor fi trimise la adresa comunicari@colegiulionsocolescu.ro , sau predate la secretariat.
Mulțumim pentru înțelegere!
Toate tezele semestriale au fost stabilite
Conform deciziilor guvernamentale, tezele nu au fost anulate.
Datele pentru susținerea tezelor din semestrul I al anului școlar 2021-2022 au fost stabilite și pot fi văzute în pagina TESTE ȘI ASCULTĂRI. Vă reamintim că tezele constituie 25% din media disciplinei (Matematică, Limba și Literatura Română, Fizică). Succes!
Ședința CA-ului pentru revenirea la cursuri fizic
Ca urmare a ședinței Consiliului de Administrație a CTALP și a deciziei ISMB, cursurile se reiau fizic de Luni, 15 Noiembrie 2021. Vă așteptăm!
Solicitarea pentru cursuri online a CA-ului
Ca urmare a solicitării Consiliului de Administrație din liceu, ISMB a aprobat derularea cursurilor online începând de luni 8 noiembrie, pe o perioadă de 2 săptămâni.
Conform legislației actuale, CTALP ”Ion N. Socolescu” trebuia să își desfășoare activitatea în format fizic, cu 77,59% din angajați vaccinați. Însă, având în vedere rata de infectare din Municipiu mare, deși în scădere, s-a trimis această solicitare către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) pentru a se desfășura cursurile online încă două săptămâni. De asemenea, menționăm că mai multe colegii din Municipiu au luat această decizie. Vrem să ne revedem în siguranță!
Mulțumim pentru înțelegere!
Trimiterea scutirilor de la părinți
Scutirile care motivează până la 20 de absențe, scrise și semnate de părinți, vor fi trimise la adresa de email comunicari@colegiulionsocolescu.ro .
Mulțumim pentru înțelegere!
Carnetele de elev
Elevii care încă nu dețin un carnet de elev vizat sunt rugate să achiziționeze un carnet, să îl completeze, să îi atașeze poza și să îl predea dirigintelui pentru a fi vizat.
Mulțumim pentru înțelegere!